Zo verstuur je PDF-bestanden via WhatsApp

De nieuwste update van smartphone-applicatie WhatsApp maakt het mogelijk om PDF-bestanden te versturen via de app. De enige vereiste om dat te doen, is dat zowel zender als ontvanger de nieuwste versie van de applicatie hebben geïnstalleerd.

Om PDF-documenten te versturen, moet je eerst naar een gesprek uit je conversatielijst gaan. Vervolgens duw je op het paperclipje rechtsboven. Dan verschijnt er een menu met allemaal symbooltjes. Wie de laatste update van WhatsApp installeerde, krijgt dan een paar bolletjes te zien dat ‘documenten’ heet. De app gaat zelf in je gsm zoeken naar PDF-bestanden die verzonden kunnen worden. Je kan bestanden versturen tot 16 MB.

De nieuwe toepassing betekent niet dat je minder privacy geniet. Wie een bestand verstuurt via WhatsApp, doet dat via het principe van end-to-end encrypt. Daarbij kunnen enkel de betrokken gesprekspartners de inhoud van het berichten encoderen en dus lezen.

De app met 1 miljard gebruikers kwam nog met andere nieuwe functies. Zo kan je vanaf nu inzoomen in een filmpje en de achtergrond van het gesprek een andere kleur geven. Met de nieuwe toepassingen kan de applicatie beter concurreren met de e-mail.

Foto: Pixabay