Poezeneiland kan toestroom kattenvoer niet aan

Het Japanse eiland Aoshima is de hemel op aarde voor kattenliefhebbers. Per inwoner lopen er namelijk zes katten rond. Deze droomplek wordt dan ook niet voor niets het poezeneiland genoemd. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De paniek was dan ook groot toen er een halt werd toegeroepen aan de toevoer van katteneten door slechte weersomstandigheden. Al snel lanceerden de inwoners van het poezeneiland een oproep op Twitter.

AFP / K. Ono

"Stuur alsjeblieft kattenvoer naar Aoshima", klinkt de wanhopige boodschap. "Er zijn hier geen winkels die eten voor poezen verkopen. Normaal gezien gaan we zelf met een boot naar het vastenland om kattenvoer in te slaan, maar door het extreme winterweer kunnen we niet uitvaren."

Hun oproep was niet tegen dovemansoren gericht. Mensen stuurden massaal kattenvoer naar de ongeruste dierenvrienden. "We hebben veel meer gekregen dan we hadden verwacht. We hebben zelfs geen ruimte meer om alles op te slaan. Tot april hebben we genoeg om onze geliefde viervoeters hun buik rond te laten eten", aldus de Japanse initiatiefnemers. "Bedankt allemaal!"

AFP / K. Ono