Ga morgen in je pyjama naar school

Morgen is het Nationale Pyjamadag. De speciale dag is een actie van Bednet. De organsiatie roept alle lagere en middelbare scholen op om op 4 maart in een pyjama naar school te komen.

Met de Pyjamadag wil Bednet langdurig zieke kinderen en jongeren, die niet naar school kunnen, een hart onder de riem steken. Bednet ondersteunt langdurig zieke schoolkinderen zodat ze toch lessen kunnen volgen.

De actie krijgt steun van onder andere Ketnet en MNM “zodat kinderen weten dat ze er niet alleen voor staan”. Ook een aantal bekende gezichten werken mee aan de actie. Zo zijn Frank Deboosere, de wrappers van Ketnet, Marleen Merckx en Ann Pira van Thuis, Tom De Cock, Aster Nzeyimana, Karolien Debecker van MNM.be en Anja Daems van Radio 2 (de Madammen) allemaal te zien in de oproepvideo van de actie.

Bednet is een organisatie die synchroon internetonderwijs (SIO) aanbiedt aan kinderen die langdurig ziek zijn. Op die manier kunnen kinderen van op afstand mee live de lessen volgen, samen met hun eigen klasgenoten. Bednet wil zo het leerproces van de kinderen ondersteunen en het sociaal contact tussen het kind en zijn leeftijdgenoten bevorderen.