Apple verklapt of je baas je in de gaten houdt

Steeds meer werkgevers bespieden hun werknemer via de smartphone, regelmatig zelfs zonder dat ze het door hebben. Apple wil die schending van de privacy aankaarten. Uit de nieuwste bètaversie van iOS 9.3 blijkt dat het Amerikaanse bedrijf telefoongebruikers een bericht zal sturen als hun smartphone in de gaten wordt gehouden. 

In de toekomst zou de volgende mededling prominent in beeld verschijnen: “Deze smartphone wordt beheerd door je organisatie.” Als je door klinkt, krijg je meer informatie zoals “De supervisor van deze smartphone kan je internetverkeer monitoren en de locatie van je apparaat bepalen.” Dat blijkt uit een screenshot van een Redditgebruiker.

Verwacht wordt dat Apple aan het eind van deze maand met de update komt. Hoogstwaarschijnlijk wordt die doorgevoerd op alle Apple-apparaten die verstrekt zijn door de werkgever. Door de melding zal er niets aan het privacybeleid van de werkgevers veranderen, maar het wordt wel duidelijk dat niet alles wat je op de telefoon doet privé is.