The Rolling Stones geven gratis concert in Cuba

British rock band The Rolling Stones performs in concert during their Ole tour at Morumbi stadium in Sao Paulo, Brazil, on February 24, 2016. AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA / AFP / NELSON ALMEIDA

Op 25 maart zullen heel wat Cubanen getrakteerd worden op een gratis concert van The Rolling Stones. De groep bevestigde dat op hun website en via Twitter.

Het optreden zal in de hoofdstad Havana plaatsvinden. In het sportstadion ‘Ciudad Deportiva de la Habana’ zullen de fans en de Britse rockgroep elkaar ontmoeten. Het is de eerste keer dat Britten een openluchtconcert geven in Cuba. Voor sommigen is het nieuws geen verrassing. Frontman Mick Jagger werd in oktober al in Havana gespot. Hij zou er hebben gezocht naar een plaats waar hij met zijn band zou kunnen optreden. En die heeft hij nu dus gevonden.

Het zal voor de Cubanen een uitzonderlijke week worden. Op 21 en 22 maart krijgen ze bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama, enkele dagen later mogen ze gratis naar het optreden van de legendarische Britse rockgroep.

 AFP / N. Almeida