Argentijnse stranden overspoeld door kevers

In Argentinië worden de populaire stranden nabij hoofdstad Buenos Aires ingenomen door miljoenen kevers. Er is nog geen wetenschappelijke verklaring voor deze bizarre plaag.

De gekste natuurfenomenen lokken de gekste theorieën uit. Zo wordt er beweerd dat de beestjes aanvoelen dat het einde van de wereld nabij is en dat ze zich nog snel moeten voortplanten om toch een overlevingskans te hebben. Misschien is dat nog niet zo gek, want de kevers komen inderdaad enkel uit de grond om te paren.

Een surfer beweerde dat er dicht bij de stranden een aardbeving was en dat de insecten daardoor uit hun holen verdreven worden. Wat wel als een paal boven water staat, is dat de kevers slechts enkele dagen boven de grond kunnen leven. Vele van hen zullen dan ook snel sterven, of zijn al dood.

Lokale bewoners proberen de beestjes nu te verkopen, zowel op straat als op het internet. De sappen van de insecten zouden volgens de verkopers het lichaam beschermen tegen kanker, astma, diabetes en nog vele andere ziektes. Voor een kilo zwarte beestjes betaal je ongeveer 60 euro.

Twitter/ Strange Sounds