Vijfde aflevering van De Mol: een favoriet moet vertrekken

In de vijfde aflevering zagen velen hun topfavoriet voor de mol verdwijnen. Maar voor dat gebeurde, kregen de spelers bezoek van het thuisfront.

Voor het eerst duidt Gilles zelf aan wie welke opdracht moet doen. “De keuze van De Coster”, wordt er gegrapt. Bruno en Thibaut vertrekken naar de wijnproef, de rest gaat naar een andere opdracht. Nadat ze wijn hebben geproefd, en daar geen geld mee hebben gescoord, mogen ze gaan lunchen. Ze slagen er niet in om te achterhalen dat het eten door hun geliefden gemaakt is. Wederom geen geld in de pot. Het lijkt of de twee aan het mollen zijn.  Uiteindelijk verdienen ze toch nog 3.000 euro met de kunstproef, waar uiteindelijk 1.000 euro van over blijft.

Maar het was niet eenvoudig voor Gilles, Cathy en Hanne om een schilderij te maken. Ze moesten namelijk aanwijzingen krijgen van Stijn, die dat precies niet van harte deed. Zijn beschrijvingen waren niet gedetailleerd, of kwamen pas wanneer het beeld al geschilderd was door zijn kompanen. Lang blijft de groep daar niet bij stilstaan, want daar zijn de geliefden al.

De mama’s en de lieven zijn niet enkel overgevlogen voor een babbel en een kus, maar werden meteen ingeschakeld in de tweede proef. Ze moeten met een Tangram de woorden ‘De Mol’ vormen. De echte kandidaten mogen enkel instructies geven aan hun oogappels. Gilles wint dankzij zijn mama de proef en krijgt dus een kans op een vrijstelling. In de laatste fase moet hij met verf op zijn medekandidaten schieten, in de hoop de persoon met de vrijstelling te raken. Gilles kan dat ook doen en wint de immuniteit. Er gaat nog 1.000 euro in de pot, tot groot jolijt van alle deelnemers.

De bezoekers nemen afscheid en de kandidaten vullen de vragenlijst in. Het is Thibaut, de wining and dining–bedrijfsleider die het spel moet verlaten.