Indiase politie zet wildplassers in de bloemetjes

India kampt al een tijdje met wildplassers. Het land probeerde het probleem al te bestrijden met een waterkanon of door mensen te betalen om het openbare toilet te gebruiken. In Haiderabad, een metropool in het zuiden van India, zet de politie nu bloemenkransen in.

Wanneer de verkeerspolitie van de metropool een wildplasser betrapt, zetten ze de man letterlijk in de bloemetjes. De overtreder krijgt een kleurrijke bloemenkrans om en wordt uitbundig gefeliciteerd door de agenten. Om de overlast extra in de kijker te zetten, plaats de politie nadien nog een foto op zijn Facebookpagina.

Peeing in public would get you felicitated (Gul poshi). Admin..SK

Posted by Hyderabad Traffic Police on Saturday, February 20, 2016

“Ik zag maatschappelijke werkers in Delhi hetzelfde doen, enkele jaren geleden. Dat inspireerde me”, getuigt inspecteur Rama Swamy aan India Today. “Nadat ze een krans krijgen, vragen we hen om geen vuiligheid te creëren en de openbare toiletten te gebruiken. Op de eerste dag van de campagne feliciteerden we al 26 personen”, aldus Swamy.

Het is niet de enige opmerkelijke actie van de verkeerspolitie van Haiderabad. Agenten deelden eerder al chocolaatjes uit aan scooterbestuurders die een helm dragen.