IN BEELD: Waarom iedereen foto’s van Obama met kinderen deelt

Onder de hashtag #ObamaAndKids worden op Twitter massaal foto’s gedeeld van de Amerikaanse president Barack Obama met kinderen. En dat levert een verzameling van erg schattige en hilarische beelden op.

De zwarte gemeenschap in de Verenigde Staten en Canada houden jaarlijks in februari ‘Black History Month’, een maand waarin wordt stilgestaan bij belangrijke gebeurtenissen en personen in de geschiedenis van de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Uiteraard kan de allereerste zwarte Amerikaanse president niet in het lijstje ontbreken.

De aanzet van #ObamaAndKids werd gegeven door activist Michael Skolnik: “We zullen nooit de echte impact kennen van president Barack Obama op onze kinderen”. Skolnik lanceerde in zijn tweet een oproep aan iedereen om zijn favoriete foto van de president met kinderen te delen. Met een ontroerende compilatie tot gevolg. Ook First Lady Michelle Obama postte haar lievelingsfoto.

Eerder had Obama al gemerkt te hebben dat hij goed in de markt ligt bij kinderen van 0 tot 8 jaar. “Ik denk dat het iets te maken heeft met mijn grote oren. Daardoor zie ik er voor hen nogal cartoonachtig uit.”