“Honden zijn toegelaten, bankiers niet”

In Frankrijk voert een restauranthouder op ludieke wijze protest tegen enkele bankiers. Hij vroeg hen om een lening voor een tweede restaurant, maar niemand wilde hem geld lenen. De uitbater zette een bord met een opmerkelijk opschrift voor zijn restaurant om zijn ongenoegen uit te drukken.

“Honden zijn toegelaten, bankiers niet, tenzij ze 70.000 euro betalen” staat er te lezen op het bord. Zo klaagt restauranthouder Alexandre Callet zijn huidige situatie aan. Naar eigen zeggen was 2015 het beste jaar voor het restaurant, waardoor een uitbreiding voor de hand lag. Omdat hij zijn vorige leningen allemaal netjes heeft afbetaald, zou het aanvragen van een nieuwe voor geen problemen mogen zorgen. Maar de bankiers zagen dat duidelijk anders.

Toch was het restaurant niet aan zijn proefstuk toe. Zo werd ‘Les Ecuries de Richelieu’ opgenomen in de Michelin-gids. Het restaurant vorig jaar 300.000 euro omzet gedraaid hebben volgens de eigenaar. Maar dat bleek dus niet genoeg voor een nieuwe lening.