Vueling lanceert vliegtickets voor “nog onbesliste passagier”

A plane of Vueling company lands near the Airbus factory in Sevilla on May 10, 2015. Spanish authorities found today the two cockpit recorders of the Airbus A400M military plane that crashed near Sevilla airport, killing four people, as Britain, Germany and Turkey grounded their models of the aircraft. AFP PHOTO/ CRISTINA QUICLER / AFP / CRISTINA QUICLER
Wie vliegt met luchtvaartmaatschappij Vueling, krijgt de optie om een ticket te kopen voor een reisgezel zonder onmiddellijk te beslissen wie die persoon zal zijn. Volgens de Spaanse lagekostenmaatschappij zelf gaat het om een wereldprimeur.

Een man kan bijvoorbeeld een romantische trip boeken voor een potentiële partner, maar kan nog steeds met een kameraad gaan als ze hem afwijst, zegt Vueling in een infografiek waarin het nieuwe ticket wordt uitgelegd. Wie gebruik wil maken van de optie, moet wel 2 euro per ticket meer betalen.

Klanten die voor het ticket kiezen, krijgen tot 72 uur de tijd om de details in te vullen van hun reisgezel. Lukt hen dat niet, dan moeten ze alleen reizen, en zijn ze het geld dat ze betaald hebben voor het tweede ticket kwijt.