Man huurt Airbnb van buren en weigert te vertrekken

Wie zijn appartement wil verhuren via Airbnb, moet uit de doppen kijken dat de huurder niet toevallig een buur is waarmee je op de voet van oorlog leeft. Dit overkwam Michelle Huang en Thomas Payne uit San Francisco. Pas na tien maanden kregen ze de vervelende inwoner uit hun huis. 

De buur, Sandeep Andre Hingorani, huurde in 2012 hun appartement onder de schuilnaam ‘Jim Tako’. Het koppel kreeg de ongewenste man pas weg na tien maanden toen ze de elektriciteit afsloten, zo staat te lezen in Metro UK.

Ondertussen hebben Huang en Payne een klacht neergelegd tegen de man, die naar verluidt samen met zijn moeder en vriend in de Airbnbruimte was ingetrokken. Hingorani zegt dat het koppel hem weg wou jagen uit het gebouw en dat hij de extra ruimte nodig had omdat zijn eigen appartement werd verbouwd.

Volgens de lokale wet is een doorlopende maand-tot-maandhuurperiode mogelijk na 30 dagen, maar de verhuurders geven aan dat ze Hingorani weg wilden omdat hij hen heel wat stress en kopzorgen bezorgde. Ze beweren bovendien dat hij dat opzettelijk deed. “Sandeep heeft meerdere keren gezegd dat hij de woonplaats van de eigenaars bezette om hen zoveel mogelijk pijn te bezorgen”, zo staat er in de aanklacht.

Intimidatie

Hingorani zelf beschuldigt het koppel van intimidatie. Daarenboven claimt hij dat het echtpaar een “stroom van Airbnbklanten” over de vloer kreeg, waardoor er constant ruzie was over geluidsoverlast en bezette parkeerplaatsen.

Momenteel is het wachten op de uitspraak van de rechter, maar één ding is zeker: de twee buren zullen nog wel een tijdje op gespannen voet leven.

Foto Airbnb