Niesfetisjisten ontmoeten elkaar online

20130608 - HALLE, BELGIUM: Illustration picture shows a woman sneezing in a handkerchief out in nature because of a pollen allergy, Saturday 08 June 2013, in Halle. Hay fever season started late this year, due to the cold Belgian weather. BELGA PHOTO SISKA GREMMELPREZ

Ziek zijn is niet leuk. Met al dat snot, gehoest en die hese stem voel je je niet meteen aantrekkelijk. Niets is echter minder waar want op het internet zijn verschillende fora te vinden van niesfetisjisten, of mensen die het opwindend vinden als iemand niest.

Het Sneeze Fetish Forum brengt de mensen met een voorliefde voor niezen en hoesten samen. Ze bespreken er hoe ze zich voelen, hoe ze ontdekten dat ze die gedragingen aantrekkelijk vinden en dat ze niet de enige zijn dat daar opgewonden door worden.

In een interview vertelde een niesfetisjiste wat ze er zo geweldig aan vindt. “Ik hou van verkouden ‘stoere mannen’ die ontkennen dat ze ziek zijn totdat ze niet meer kunnen,” vertelt ze. Ook de hese stem van de zieke mannen windt haar op.

De hemel

Op het forum vertelt een ander lid over een filmpje waarin een vrouw niest. Over hoe de vrouw de nies langzaam opbouwt, zich probeert te verzetten tegen de ontploffing maar uiteindelijk toch niest. Meteen daarna niest ze opnieuw. Voor de modale mens is het misschien een banaal filmpje, maar voor de niesfetisjisten is dit de hemel.

Het is niet het snot waar ze op kicken. Voor de ene is het verliezen van controle opwindend, de ander geniet dan weer van het idee dat de niezende persoon zorgen nodig heeft.