Wifi laat te wensen over in het Witte Huis

Het afgelopen weekend stond in de Verenigde Staten helemaal in het thema van de Super Bowl. Op het Witte Huis is dat niet anders. In een openhartig dubbelinterview met zender CBS deden Barack en Michelle hun plannen uit de doeken en deelden ze ook een kleine frustratie na acht jaar in de ambtswoning.

Traditioneel geeft president Obama steeds een interview voor de Super Bowl, maar voor het eerst schoof vrouwlief Michelle mee aan voor het gesprek.

Zo gaf Michelle Obama te kennen dat ze al een hele dag in de weer was om alle hapjes voor te bereiden en lichtte het koppel een tipje van de sluier op over hun ‘Super Bowlritueel’. Dat bestaat uit drie kamers. Het kantoor van Barack Obama wordt toegewijd aan mensen die serieus naar de wedstrijd willen kijken, terwijl de kinderen zich kunnen uitleven in een aangrenzende kamer. “En dan heb je de champagne room, waar mijn moeder zit. Je weet nooit wat daar juist aan de hand is, maar je bent in de buurt van de champagne”, lacht de first lady van de VS.

Toen interviewer Gayle King advies vroeg voor de volgende inwoners van het Witte Huis kwam er een opmerkelijke frustratie bovendrijven: het draadloze internet werkt blijkbaar niet al te goed in het Witte Huis.

“We werken aan heel dat technologische gedoe, om het in orde te brengen voor de volgende bewoners. Het is een oud gebouw en er zijn heel wat plekken waar de wifi niet werkt”, reageert president Obama. “Het irriteert de meisjes mateloos”, voegt Michelle toe.