Luipaard maakt Indiase school onveilig

Paniek in de Indiase stad Bangalore: een luipaard was daar afgelopen weekend een school binnengedrongen. Een groep mannen probeerde het beest te vangen, maar raakte daarbij gewond. 

Omdat het zondag was, waren er gelukkig geen kinderen. Iemand van het onderhoudspersoneel had het dier op bewakingsbeelden opgemerkt en waarschuwde de politie. Samen voerde ze een klopjacht uit, maar die verliep niet zonder slag of stoot. Zes mannen raakten zelfs lichtgewond. Uiteindelijk werd de luipaard na tien uur verdoofd en opnieuw vrijgelaten in een wildpark.

“Het was een lange strijd. Hoewel het dier werd geïnjecteerd met een verdovend middel, moesten we wachten tot de medicatie volledig werkte voor we de luipaard konden vangen”, verklaarde de politie aan de BBC.

Naar schatting leven tussen 12.000 en 14.000 luipaarden in India. Het is geen uitzondering dat grote katachtigen in bevolkte gebieden terecht komen. Integendeel. Dit soort confrontaties kunnen volgens natuurbeschermers zelfs toenemen “omdat mensen de natuurlijke habitat van de dieren niet respecteren”, besluiten ze op de BBC.