Arme Koreaanse vrouw zorgt voor 200 honden

Heel wat Zuid-Koreanen beschouwen hondenvlees als een ware delicatesse. De 61-jarige Jung Myoung Sook vormt de uitzondering op de regel in het land, en heeft ruim 200 honden als huisdier. 

De kranige oude vrouw begon zo’n 26 jaar geleden met het redden en verzorgen van de honden. Zonder haar waren ze gegarandeerd in de kookpotten beland. Enkelen beschouwen Jung als een voorvechter van dierenrechten, maar de meeste landgenoten vinden de honden een plaag. De Zuid-Koreaanse krijgt zelfs zo veel klachten, dat ze al zeven keer is moeten verhuizen. Nu heeft ze zelf een soort hondenasiel gebricoleerd, waar meer dan 200 kwispelende viervoeters terecht kunnen.

Dat Jung al die dieren kan verzorgen, is een klein wonder. Met een baan als schoonmaakster, is het voor haar niet gemakkelijk om de eindjes aan elkaar te knopen. De 1.400 euro die ze verdient, gaat dan ook bijna volledig naar haar “baby’s”.

“Mijn baby’s hebben geen honger. Ze kunnen hier vrij spelen en leven”, zegt Jung, die er zelf een beetje haveloos bijloopt. “Sommige mensen roddelen over mij. Ze vragen zich af waarom die bedelares van middelbare leeftijd altijd glimlacht. Maar ik ben blij en gezond. En ik focus mij op de verzorging van mijn baby’s.”