Manyguide gidst je door Brussel

Als jouw vrienden jou ook constant om de oren slaan met nieuwe apps, is dit de kans om hen lik op stuk te geven. Stel, je bent in Brussel en op zoek naar de feestplek voor die avond, maar Facebook noch de rest van jouw partyclan weet waarheen, dan is er nu Manyguide. Manyguide is een gratis app waarmee je gewoonweg vraagt welke (verborgen) trekpleister je niet mag missen, ook wel ‘het VVV-kantoor versie 2.0’, gehost door de locals en dus altijd up-to-date!

Hoe werkt het?

Maak een profiel aan en vraag naar de hotspots voor foodies, feestjes of andere fratsen. Jouw vraag wordt doorgespeeld naar een van de lokale gidsen die volgens de app het beste antwoord kan bieden. De app zorgt ervoor dat de gidsen je vraag zo snel en zo goed als mogelijk beantwoorden. Je kan je gids raten voor het verkregen antwoord en ben je meer dan content, kan je zelfs een fooi tot 3 euro schenken aan jouw gids.

De test

Onze tester van dienst vroeg de gidsen van Manyguide waar je de leukste urban spullen kan scoren in Brussel. Het zijn solden voor iets he! Ze sturen je naar ‘Pump Sneakerstore‘ en ‘Panthers’ om je toch nog een paar Nikes aan te smeren. Je kan nooit genoeg sneakers in huis hebben. Daarna op naar ‘The Reservoir Shop’ om de hele outfit op punt te zetten. Opgelet, kans op armspierpijn door het dragen van belachelijk veel gevulde winkelzakken. Toch nog plaats in je kast? Dan is ‘Pax’ ook een voltreffer in de zoektocht naar hebbedingetjes, net zoals ‘Mr Ego’. In de buurt van de Dansaertwijk, waar alles al zo geweldig tof is, moet je ook zeker ‘Hunting  & Collecting’ eens binnengaan. Het gevaar bestaat dat je hier nooit meer weg wil. De beste Brusselse muziek om je jacht op solden te vergemakkelijken, komt volgens de locals van Manyguide vanStikstof en Romeo Elvis.

Gratis handige en bovendien gouden raad van locals. We love it! 
Vragen stellen kan je nu al in Brussel en Amsterdam. Voorlopig is de app enkel installeerbaar voor de liefhebbers van Apple via de Appstore.

Door Valerie Van Hoof
Deze tekst verscheen eerder op Chase