In deze Europese steden slaan zakkenrollers het vaakst toe

Voor zakkenrollers moet je altijd en overal op je hoede zijn. Toch zijn er bepaalde toeristische trekpleisters waar gauwdieven actiever zijn dan op andere plaatsen. Reissite TripAdvisor stelde een top 5 samen van steden waar zakkenrollers het vaakst toeslaan. 

1.Barcelona

sagrada-familia-552084_1920

De grootste stad van Catalonië zou volgens TripAdvisor de place tot be zijn voor zakkenrollers. Het zou vooral opletten geblazen zijn in de bekende winkelstraat ‘La Ramblas’. Daar zijn namelijk heel wat goed georganiseerde bendes uit Oost-Europa actief.

 

2.Parijs

eiffel-tower-975004_1920

Ieder jaar zouden er zo’n 25 miljoen toeristen afzakken naar de lichtstad, een ideale plek dus voor gauwdieven. Vooral in en rond de metro ben je het best alert.

 

3.Madrid

spain-985372_1920

 

Madrid is niet enkel een prachtige stad om te bezoeken, het is ook een zeer drukke plaats waar er heel het jaar door toeristen rondlopen en verschillende straatartiesten aan het werk zijn. Door die factoren kan het het soms vrij chaotisch worden,  iets waar zakkenrollers gretig misbruik van maken.

 

4.Praag

landscape-816680_1920

 

Gauwdieven zijn een groot probleem in heel Tsjechië. Het is daarom aan te raden om onbelangrijke zaken op je kamer te laten en je portefeuille zo dicht mogelijk bij je te dragen.

 

5.Rome

coliseum-1068965_1920

In Rome valt er heel wat moois te bezichtigen. Zo heb je de Trevi fonteinen, het Pantheon of het Colosseum. Terwijl je vol bewondering de historische gebouwen bekijkt, kan de zakkenroller onopgemerkt toeslaan.

Foto’s Pixabay