Felix van Groeningen wint regieprijs met ‘Belgica’ in de VS

PARK CITY, UT - JANUARY 21: (L-R) Director Felix Van Groeningen and actors Steph Aerts, Charlotte Vandermeersch, and Tom Vermeir attend the "Belgica" Premiere during the 2016 Sundance Film Festival at The Marc Theatre on January 21, 2016 in Park City, Utah. Matt Winkelmeyer/[Getty Images for Sundance Film Festival]/AFP / AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Matt Winkelmeyer

Felix van Groeningen heeft met zijn nieuwe speelfilm ‘Belgica’ de Prijs voor Beste Regie in de categorie World Cinema Dramatic Competition gewonnen op het Sundance Film Festival in het Amerikaanse Park City.

‘Belgica’, een film over twee broers die samen een café uitbaten in Gent, mocht het door Robert Redford opgerichte festival openen en beleefde er ook zijn wereldpremière.

“Ik ben ongelofelijk gelukkig”, reageert Van Groeningen. “Sundance was een heel fijne plek om de film te tonen. Dat hebben we gevoeld bij zowel professionals als bij het gewone festivalpubliek.” Het is het de eerste keer dat een Belgische speelfilm een van de belangrijkste prijzen op Sundance wint.

 

Foto AFP / M. Winkelmeyer