Time to eat: Gemarineerde varkensribben

Op het barbecueseizoen is het nog een paar maanden wachten, maar ribbetjes kan je net zo goed in de oven klaarmaken. Zeker als je ze combineert met een zoete honingmarinade.

 



Wat heb je nodig ? (voor 4 personen)

  • 800gram varkensribben
  • 4 grote aardappels
  • 2 el honing
  • 1 el worcestersaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl lookpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • Zout
  • Boter
  • Peterselie
  • Zwarte peper

Zo maak je het

  1. Meng de honing, worcestersaus, sojasaus, tomatenpuree, het lookpoeder, de cayennepeper en een snuifje zout in een ruime kom. Doe de varkensribben erbij, dek af met vershoudfolie en laat minstens een uur of twee marineren in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de ribben in een ovenschaal en laat ze een twintigtal minuten garen. Draai ze om, giet de rest van de marinade erover en laat ze nog een kwartier verder bakken.
  3. Kook ondertussen een paar ongeschilde aardappels in zout water. Prik er vooraf een paar keer in met een vork. Wanneer de aardappels bijna gaar zijn, giet je ze af en maak je met een mes een inkeping in de lengte. Vul de gleuf op met boter, fijngehakte peterselie en wat zwarte peper. Laat de aardappelen nog een vijftal minuten verder garen in de oven alvorens ze op te dienen met de ribben.

Klaar in 45 minuten