Pinguïns Sealife jagen partner na via online-dating

20140712 - BLANKENBERGE, BELGIUM: Illustration picture shows Prince Emmanuel, Prince Gabriel, Princess Eleonore, King Philippe - Filip of Belgium, Queen Mathilde of Belgium and Crown Princess Elisabeth looking at the penguins during the Belgian Royal Family's vacation at marine park Sea Life in Blankenberge, Saturday 12 July 2014. The royals visited Expedition Turtle and attended the feeding of the penguins. BELGA PHOTO POOL ERIC HERSCHAFT

Presciosa en Tommy, de twee jonge Humboldtpinguïns die leven in het opvangcentrum Sealife in Blankenberge, zijn op zoek naar een partner om het uitsterven van hun soort tegen te gaan. De dieren zijn geregistreerd op een datingsite, dus het koppelen kan beginnen!

Met de ludieke partnerzoektocht wil Sealife het kweekprogramma voor Humboldtpinguïns onder de aandacht brengen om de unieke soort te beschermen. De vetganzen zijn met uitsterven bedreigd, dus is het levensnoodzakelijk dat ze zich voortplanten. Daarom hebben de jonge Presciosa en Tommy een profiel gekregen op de Vlaamse datingsite relatieplanet.be.

Humboldtpinguïns leven vooral aan de kust van Peru en Chili, en danken hun naam aan de Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt.

Foto Belga / P. E. Herschaft