Belgen maken officieel de lekkerste desserten

Belgisch team wint Europees kampioenschap patisserie 2016

Het Belgische team van patissiers Arnaud Nicolas en Mathieu Dierinck heeft het Europees kampioenschap patisserie in Genève gewonnen. Het duo plaatst zich hiermee voor het wereldkampioenschap patisserie op 22 en 23 januari 2017 in Lyon.

De twee Belgen namen het op tegen Denemarken, Zweden, Spanje, Rusland, Libanon, Turkije en Zwitserland. Ze moesten een sculptuur maken uit een blok zwarte chocolade van 23 kilogram zwaar en 50 centimeter hoog. Daarnaast moesten ze ook twee fruitdesserten, tien chocoladedesserten en een artistiek stuk uit suiker maken.Volgens Gabriel Paillasson, voorzitter en oprichter van de wereldbeker patisserie, is het vooral het proeven dat de doorslag geeft bij het kiezen tussen de creaties van de kandidaten, omdat het bij patisserie vooral over de smaak gaat.

België, dat al vaker deelnam aan de wedstrijd, behaalde zondag de eerste plaats in de Europese selectie, gevolgd door Denemarken en Zweden. Zij mogen nu alle drie deelnemen aan de wereldbeker patisserie, waar ze het zullen opnemen tegen 17 andere laureaten uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika, tegen de ‘top 7’ (de zeven landen die de laatste drie edities het beste scoorden, met name Frankrijk, Japan, de Verenigde Staten, Singapore, Zuid-Korea, Taiwan en het Verenigd Koninkrijk) en tegen de ‘wildcards’ (een selectie van beloftevolle landen), waaronder ook Zwitserland.