Vermoedelijke lottowinnaar stak biljet in wasmachine

Al twee weken zijn de inwoners van het Engelse Worcester op zoek naar een speler die 43,5 miljoen euro gewonnen heeft. Het lottobedrijf Camelot riep de mensen op om goed in de handtassen en de portefeuilles te kijken. Na de oproep reageerde er een vrouw die de winnende cijfers op haar biljet heeft staan. Ondanks dat feit, blijkt ze niet meteen de winst mee naar huis te krijgen. 

De vermoedelijke winnares had haar lottobiljet in haar broekzak laten zitten waardoor het in de wasmachine beland is. Op het biljet is de winnende combinatie te zien, alleen is het serienummer, de datum en de streepjescode niet meer zichtbaar. Het lottobedrijf zegt het biljet te zullen onderzoeken. De vrouw zal alle gegevens moeten doorgeven; waar ze het biljet gekocht heeft, wanneer ze dat heeft gedaan en welke cijfers en combinaties ze daarbij gebruikte.In de krant ‘The Times’ reageerde de vrouw aangeslagen. “Het biljet zat in mijn broekzak en is daardoor in de wasmachine terechtgekomen. Samen met mijn dochter heb ik geprobeerd het biljet zo leesbaar mogelijk te maken door er met een haardroger op te blazen.”

Streepjescode

De vrouw trok naar de krantenwinkel waar ze mogelijk het ticket gekocht zou hebben. De uitbater kon niet nagaan of het biljet al dan niet van zijn winkel afkomstig was, omdat hij daarvoor de streepjescode nodig heeft.

Bij de trekking van 9 januari zijn er twee grote winnaars naar boven gekomen. Een Schots koppel heeft haar deel van 87 miljoen euro intussen opgestreken. Of de dame die haar biljet in de wasmachine stak ook haar deel zal krijgen, valt nog af te wachten.  Het lottobedrijf zegt nog 180 dagen te wachten voor ze een beslissing zullen nemen. Op die manier kunnen eventuele andere winnaars zich nog aanbieden.