‘Star Wars: Episode VIII’ uitgesteld tot december 2017

Slecht nieuws voor fans van ‘Star Wars’. De volgende aflevering in de sciencefictionsaga zal een half jaar later verschijnen. Dat maakten Disney en Lucasfilms woensdag bekend.

Normaal gezien zou ‘Star Wars: Episode VIII’ uitkomen in mei 2017, maar door het enorme succes van ‘The Force Awakens’ moeten fans wachten tot 15 december 2017.‘The Force Awakens’ was de eerste film in de reeks die uitkwam in december. Het werk van de hand van J.J. Abrams verpulverde tal van record en bracht al meer dan 1,8 miljard euro in het laatje. De meeste blockbusters komen normaal uit in de zomer, maar Disney kiest met ‘Star Wars’ blijkbaar voor een andere strategie.

Voor de achtste film geeft J.J. Abrams de regie uit handen en neemt Rian Johnson, bekend van ‘Looper’, het roer over. De eerste voorbereidingen voor de opnames beginnen in februari in Londen.

De releasedates van ‘Star Wars: Episode IX’ (24 mei 2019) en ‘Rogue One: A Star Wars story’ (16 december 2016) blijven voorlopig dezelfde. Daarnaast zou er in 2018 nog een film verschijnen met een jeugdige Han Solo in de hoofdrol.