Nooit meer snoozen dankzij dit wekkertapijt

De avond ervoor vastberaden je wekker zetten, maar dan 's morgens toch nog snoozen en vervolgens te laat komen op je werk. Als het van Winson Tam afhangt, behoort dat voorgoed tot het verleden.
door
Tanita De Mey
Leestijd 1 min.

Samen met een groep ondernemers uit Vancouver en Hong Kong ontwikkelde Tam 'The Ruggie', een tapijt waarop je minstens drie seconden moet gaan staan om het geluid te doen stoppen. Bovendien heeft het toestel geen snoozefunctie maar een stem die je aanmoedigt om uit je bed te komen. Wakker worden met "ready to kick some ass", en "you can do it", wie wordt daar nu niet goedgezind van?

Bovendien kan je via een USB-stick zelf muziek toevoegen. Momenteel staat het toestel op het crowdfundingsplatform Kickstarter en heeft het al meer dan het gewenste bedrag ingezameld. Tam had het bedrag van 32.335 euro vooropgesteld en heeft al 86.395 euro ingezameld en dit met nog 50 dagen voor de boeg. Het product zal vanaf september dit jaar te verkrijgen zijn en zal volgens Amerikaanse media rond de 62 euro kosten.