Verkoop hondenbroeken zit in de lift

Sinds de start van het nieuwe jaar gaan broeken voor honden als zoete broodjes over de toonbank. Reden is een vraagstuk dat eind december viraal ging op het wereldwijde web: als honden een broek dragen, doen ze dat dan op vier of slechts twee poten? 

Deze discussie was misschien ietwat nutteloos, maar heeft Tim Skelly alleszins geen windeieren gelegd. De Canadees is eigenaar van Muddy Mutts, een speciale winkel met hondenkleding. En dankzij de discussie hoe de trouwe viervoeters een pantalon dragen, is de verkoop van de speciale hondenbroeken met maar liefst 2.800% gestegen.“De zaken gaan bizar goed”, vertelt de man aan CNN. “Momenteel heb ik zelfs geen broeken meer op voorraad en moeten klanten zich inschrijven op een wachtlijst.”

Broeken voor honden zien er niet alleen lachwekkend uit, maar volgens Skelly hebben de kledingstukken vooral een praktische functie. “Het ziet er uiteraard grappig uit, maar als je er klaar mee bent om een hond twintig minuten lang schoon te maken nadat je hem hebt uitgelaten, is het ook gewoon heel handig.”

Tegelijkertijd maakt Skelly een einde aan de discussie over de hondenbroeken. Volgens hem draagt een hond namelijk gewoon een broek met zijn vier poten.