Mexicaanse tv zendt beelden inval bij El Chapo uit

Drug kingpin Joaquin "El Chapo" Guzman is escorted into a helicopter at Mexico City's airport on January 8, 2016 following his recapture during an intense military operation in Los Mochis, in Sinaloa State. Mexican marines recaptured fugitive drug kingpin Joaquin "El Chapo" Guzman on Friday in the northwest of the country, six months after his spectacular prison break embarrassed authorities. AFP PHOTO / OMAR TORRES / AFP / OMAR TORRES

De Mexicaanse politie heeft beelden vrijgegeven van de inval in het huis waar drugsbaron Joaquin Guzmán, alias El Chapo, zich had verstopt. Amerikaanse mariniers filmden met een GoPro-camera op hun helm hoe ze schietend het pand uitkamden om te ontdekken dat de crimineel opnieuw was ontsnapt.

Na de inval in het huis door de mariniers probeert El Chapo opnieuw te ontsnappen via een ondergrondse tunnel. Het duurde anderhalf uur vooraleer de agenten erachter konden komen waar de geheime doorgang zich precies bevond. Die zat achter een spiegel in een kledingkast, waarvan de hendel verstopt was in een lamp. De tunnel was verbonden met een rioolbuis.

Guzmán kon gevat worden toen hij in een auto probeerde te stappen. Volgens de Mexicaanse televisie Telvisa zei de meest gezochte crimineel ter wereld bij zijn arrestatie: “Mijn vakantie is voorbij”. In zijn huis werden dvd’s gevonden van een misdaadserie over een vrouwelijke drugsbaas. Een bank lag bezaaid met testosteron-injecties, condooms en een fles met afrodisiaca.

Foto AFP / O. Torres