Beyoncé wil eigen film maken

Singer Beyonce Knowles poses in the press room during the 56th Grammy Awards at the Staples Center in Los Angeles on January 26, 2014. AFP PHOTO/Joe KLAMAR / AFP / JOE KLAMAR

Nu Beyoncé het geschopt heeft tot queen van de R&B-wereld, wil ze ook doorbreken in de filmwereld. De Amerikaanse schone zou momenteel aan een filmscript aan het werken zijn over het levensverhaal van Saartjie Baartman, een van de bekendste Zuid-Afrikaanse slavinnen uit de 19de eeuw. 

Voor Beyoncé is het zeker niet haar eerste stap in de filmwereld. Zo was ze al te zien in ‘Dreamgirls’ en ‘Goldmember’. Toch heeft de 34-jarige zangeres het gevoel dat ze niet serieus genomen wordt als actrice. Daarom gooit ze het over een andere boeg en is ze begonnen met het schrijven van een filmscript.

Het verhaal is gebaseerd op het leven van Saartjie Baartman, een Khoikhoi-vrouw die vanwege haar enorme achterwerk vaak werd ‘tentoongesteld’ in freakshows. Queen B zal ook zelf de hoofdrol spelen.

“Ze wil dat script schrijven om respect af te dwingen in de filmindustrie in Hollywood”, vertelt een insider aan de Britse tabloid The Sun. “En het liefst van al wil ze ook een Oscar winnen, en ze denkt dat Saartjies verhaal daarvoor kan zorgen.”