Zwembad organiseert een sessie aquapony

Naast zwemmen zijn er nog heel wat activiteiten waarvoor je een zwembad nodig hebt. Denk maar aan aquajoggen, aquafit, aquaspinning … Maar heb je ooit al gehoord van aquapony? Het principe is behoorlijk eenvoudig: je rijdt in zwemkledij op een pony in het zwembad. In Vire, in het noordoosten van Frankrijk, organiseerde een watersportcentrum recent een unieke sessie van deze bijzondere sporttak.

Naar aanleiding van de jaarlijkse grote schoonmaak van de zwembaden, kwam Aquavire op het idee om een lokale manege uit te nodigen. Zes pony’s en hun ruiters kregen de unieke kans om samen te baden. Charlotte, een van de ruiters, plaatste een foto op Facebook met de opmerking “ongelofelijk, ik heb aan aquapony gedaan”. Het watersportcentrum heeft ook een video gedeeld van de unieke aquaponysessie.

In 2013 pakte de Franse afdeling van Toyota al uit met een reclamespot waarin aquapony, “een sportieve trend uit de States”, een hoofdrol speelde. De Franse Federatie voor Aquapony heeft zelfs een Facebookpagina met bijna 2.000 likes, al lijkt het vooral om een grap na de reclamespot.

Foto: Facebook