Met deze tips blijf je slank tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen is het verleidelijk om alle heerlijke gefrituurde hapjes, verschillende kroketten met een sappige kalkoenfilet en zoete desserts naar binnen te werken. Alleen blijf je dan achteraf over met een overvolle maag en een schuldgevoel. Met deze vijf tips blijf je toch op gewicht tijdens kerst en nieuwjaar. 

1. Vertrek nooit met honger naar een feestje of diner. Als je met een grommende maag aankomt, is de kans immers groot dat je je op de eerste beste hapjes stort. Zorg dat je iets kleins hebt gegeten of flink wat water hebt gedronken, zo kun je jezelf beter beheersen en de echte lekkernijen eruit kiezen.

2. Alcoholische dranken zijn niet alleen caloriebommetjes, maar bevorderen ook je eetlust. Bied aan om BOB te zijn, of kies voor een ‘magere’ variant als cava.

3. Omdat toastjes aan de lopende band worden aangeboden, heb je al heel wat calorieën binnen voor je fatsoenlijk aan het voor- en hoofdgerecht begint. Het klinkt misschien stom, maar tel de hapjes zodat je weet hoeveel je er ongeveer naar binnen werkt.

4. Hou je taille onder controle door rustig te kauwen. Knoop een gesprek aan met je tafelgenoten, stel vragen en kauw terwijl ze antwoorden.

5. Heb je toch gezondigd? Voel je dan niet schuldig en start de ochtend met een gezond en voedzaam ontbijt.