Alien is mogelijk even zwaar als een ijsbeer

We weten niet eens of ze wel echt bestaan, laat staan hoe ze er uit zien. Toch heeft een Spaanse kosmoloog berekend dat aliens gemiddeld 300 kilo wegen, oftewel even zwaar zijn als een normale ijsbeer. 

Onderzoeker Fergus Simpson van de universiteit van Barcelona baseerde zijn model op kansberekening. Hij ging ervan uit dat op andere leefbare planeten dezelfde wetten van behoud van energie gelden als op onze aarde en dat in het heelal er wellicht veel meer kleinere dan grotere levensvormen zijn.

Vervolgens plaatste hij het gemiddelde gewicht van alle intelligente rassen op aarde in een tabel en berekende daarmee het meest waarschijnlijke gewicht van een alien. Zijn redenering klinkt misschien vergezocht, maar het is wel degelijk wetenschappelijk gepubliceerd.

Zo kwam hij uit op een gemiddeld gewicht van 300 kilo. Toch zouden er ook aliens kunnen zijn die minder dan één kilo wegen, maar die kans is slechts 0,1%. De kans dat we een alien tegen het lijf lopen die zwaarder is dan 100.000 kilo is dan weer aanzienlijk groter: 9%.