Zoveel moet je sporten om je favoriete fastfood te verbranden

Ook al let je nog zo hard op je lijn, af en toe is het verleidelijk om een heerlijke pizza margherita of een Big Mac naar binnen te werken. Op zich is daar niets mis mee, maar jammer genoeg zorgt dat ongezonde voedsel wel voor een heleboel extra calorieën. Voor het gemak berekende de website Buddy Loans hoeveel en hoe hard je je moet uitsloven in de sportschool om al dat fast food te verbranden. 

Kleine of halve pizza, 682 calorieën

Foto stock.tookapic.com

Mannen die een halve pizza opgesmikkeld hebben, moeten 59 minuten gemiddeld aan cardio doen, vrouwen 71 minuten. Ook een krachttraining van 79 minuten volstaat voor mannen, terwijl vrouwen maar liefst 94 minuten aan krachttraining moeten doen.

Frietjes, 460 calorieën

frietjes
Foto lifeofpix.com

Om een grote portie frietjes te verbranden, moeten mannen 40 minuten aan cardiotraining doen of 53 minuten aan krachttraining. Als vrouwen de extra calorieën willen lozen, moeten ze 48 minuten aan cardiotraining doen of 64 minuten aan krachttraining.

Frisdrank, 139 calorieën

Foto Pixabay
Foto Pixabay

Voor een blikje Coca Cola van 330 milliliter moet een man gemiddeld 12 minuten aan cardio doen, vrouwen 14 minuten. In het geval van krachttraining moeten mannen zich 16 minuten lang in het zweet werken en vrouwen 19 minuten.

Biertje, 245 calorieën

Foto Pixabay
Foto Pixabay

Een lekkere fris pintje kan al eens smaken. Om het te verbranden moet een man gemiddeld 21 minuten cardiotraining doen of 28 minuten krachttraining. Vrouwen moetenn 4 minuten langer besteden aan cardio en 6 minuten langer aan krachttraining dan mannen.

Chocoladereep, 237 calorieën

Foto kaboompics.com
Foto kaboompics.com

Om een kleine chocoladereep te verbranden moet een man 21 minuten aan cardio doen en een vrouw 25 minuten. Om alle calorieën te verbranden met krachttraining, moeten mannen dan weer 28 minuten spenderen in de sportschool en vrouwen 33 minuten.

Hamburger, 490 calorieën

Foto Pixabay
Foto Pixabay

Mannen die een BigMac bij McDonald’s bestellen, moeten daarna 42 minuten aan cardio doen en 57 minuten aan krachttraining. Dames moeten dan weer 51 minuten aan cardiotraining besteden en 68 minuten aan krachttraining.