Indiase vrouw noemt haar zoon naar taxidienst Uber

Kinderen krijgen steeds vreemdere namen. Zo zal een kind in India zondag de naam Uber krijgen, naar de omstreden taxidienst.

Toen Babli op het punt stond om te bevallen, probeerde ze meermaals een ambulance te bellen. Haar oproepen werden niet beantwoord, dus zocht ze toevlucht bij Uber. De chauffeur maande Babli en twee andere vrouwen eerst nog aan om een ambulance te bellen, maar nam de dames uiteindelijk toch mee richting ziekenhuis.

Het was echter te laat. Shahnawaz, de chauffeur, was gelukkig voorbereid en toverde met enkele handdoeken de achterbank om tot een kraamafdeling. De bevalling verliep zonder problemen. Nadien snelde Shahnawaz naar het ziekenhuis, waar de dokters hem feliciteerden voor zijn goede zorgen.

Babli is Uber en Shahnawaz nu zo dankbaar dat de man zondag, tijdens de naamceremonie, de eer krijgt om de baby Uber te dopen.

De taxidienst heeft in de Verenigde Staten een beleid rond bevallingen in de wagens. Hoogzwangere vrouwen die naar het ziekenhuis gaan met Uber of hun kind op de wereld brengen in een auto van het bedrijf, krijgen een Uber-onesie.