‘Black'-actrice genomineerd op Filmfestival Berlijn

Martha Canga Antonio, die de hoofdrol speelt in de film ‘Black', is genomineerd voor de European Shooting Stars 2016 op het Filmfestival van Berlijn. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.
door
Jolien
Leestijd 1 min.

De jonge actrice werd door een jury van filmexperts gekozen uit 24 kandidaten als één van de tien meest beloftevolle jonge acteurs en actrices van het moment. "Martha brengt in ‘Black' een opmerkelijk debuut als een moderne Julia. In haar allereerste filmrol getuigt ze meteen van perfecte timing, moed, vastberadenheid en een aangeboren acteertalent", staat te lezen in het rapport. Tijdens de Berlinale (11-21 februari) worden de genomineerden voorgesteld aan pers, publiek en de aanwezige filmmakers en castingbureaus.

Tal van deelnemers uit het European Shooting Stars-programma zijn uitgegroeid tot internationale topacteurs. Enkele voorbeelden: Pilou Asbæk ('Borgen'), Alicia Vikander ('The Danish Girl'), Carey Mulligan ('Far from the Madding Crowd', 'Drive'), Trond Espen Seim ('Varg Veum'), Archie Panjabi ('The Fall', 'The Good Wife'), Daniël Brühl ('Goodbye Lenin!', 'Rush'), Daniel Craig (James Bond) en Rachel Weisz ('The Mummy', 'Youth').

Foto Belga / F. De Smet