Ben jij een ‘Instagram Husband’?

“Achter elk mooi meisje op Instagram staat een man zoals ik… en een stenen muur”, met deze zin opent het satirisch filmpje over de oppervlakkigheid van sociale media.

Drie mannen waarvan de echtgenotes verslaafd zijn aan Instagram getuigen over het probleem van hun vrouw. Met uitspraken als “Ik ben een menselijke selfiestick” en “Ik moest alle apps op mijn smartphone verwijderen om meer ruimte vrij te hebben voor de foto’s van mijn vrouw” worden de ‘Instagram Husbands’ voorgesteld als slachtoffer.

Het Amerikaanse comedyprogramma ‘The Mystery Hour’ maakt de video om de draak te steken met selfieverslaafden. Hierbij benadrukken ze dat Instagram Husband niet gerelateerd is aan sekse of soort relatie. Onder de term valt de groep mensen die steeds fotograaf moeten spelen voor iemand die geobsedeerd is door het nemen van foto’s.

De makers van het filmpje hebben eveneens een website gelanceerd waar de ‘slachtoffers’ tips kunnen krijgen over hoe ze hun geliefde moeten aanpakken. “Wees niet bang voor de confrontatie”, klinkt het. “Je kan je gevoelens met je Instragram-vrouw delen. Maar doe het voorzichtig.”