Een gezellige kerst

Urenlang tafelen op familiefeestjes is voor de een het hoogtepunt van het jaar, voor de ander een regelrechte kwelling. Voor die laatste categorie vormen gezelschapspelletjes het perfecte cadeau. Met een bordspel scoor je bij jong en oud en zowel onder de boom als aan tafel. Twee vliegen in één klap!

Door Mare Hotterbeekx

Spionageavontuur voor tienjarige speurneuzen

Codenames‘Codenames’ is een nieuw spel waarbij twee rivaliserende geheime diensten het tegen elkaar opnemen om de identiteit van 25 spionnen te achterhalen. Beide teams gaan met elkaar de strijd aan en moeten proberen om als eerste met hun spionnen in contact te komen.
‘Codenames’, White Goblin, 19,99 euro

Onschuldig vertier voor volwassenen

Heb je altijd al kennis willen maken met de dirty minds van je familieleden? Dan is het spel ‘Heilig of Geilig’ het ideale tafelgezelschap. Het spel werkt tamelijk simpel: om de beurt trek je een kaartje met daarop drie suggestieve omschrijvingen van een banaal voorwerp. Zij die daarbij meteen seksuele correlaties leggen, zijn in dit spel tot verliezen gedoemd. Gênant plezier gegarandeerd!Heilig of Geilig
Heilig of Geilig, Goliath, 29,99 euro

Race tegen de tijd voor de allerkleinsten

Time's Up FamilyAan het legendarische spel ‘Time’s Up!’ koesteren we allemaal warme herinneringen, en nu is er ook een versie voor kinderen op de markt. ‘Time’s Up! Family’ is een coöperatieve variant van dit bekende spel, speciaal op maat van kinderen die nog niet kunnen lezen. Hilariteit gegarandeerd!
‘Time’s Up! Family’, Repos Production, 19,95 euro

Een potje stratego voor tienerhersenen

‘Puerto Rico’ is een verdomd vernuftig spelconcept voor tieners vanaf 13 jaar die verzot zijn op strategisch denken. Het spel speelt zich af ten tijde van de opkomst van hetPuerto Rico spel Caraïbisch gebied. De spelers moeten proberen om het eiland Puerto Rico tot bloei te brengen, met de nodige spanning, frustratie en gezonde competitiedrang tot gevolg.
‘Puerto Rico’, Alea, 29,99 euro