Vijf Oostenrijkse tieners verwond door eindejaarsdemonen

Net als in België krijgen brave kinderen in Oostenrijk een bezoekje van Sinterklaas op zes december. Stoute kinderen normaal gestraft worden in onze contreien door Zwarte Piet, maar in Oostenrijk en het zuiden van Duitsland neemt de Krampus deze rol op zich. Dit jaar heeft die zich iets te hard laten gaan.

De akelige demon is een geliefd figuur in Oostenrijk. De Krampus is zelfs zo populair dat er heuse Krampus Runs worden georganiseerd, waarbij mensen zich met enge maskers, hoornen en bokkenpoten verkleden. Bovendien vloeit de glühwein rijkelijk op dit evenement.

In de gemeente Bruck an der Mur namen 400 mensen deel aan de Krampuslauf. Daarenboven zakten er nog eens 2.000 toeschouwers af naar het stadje. Sommige Krampussen leefden zich echter iets te hard in in hun rol. Zij sloegen een groepje tieners op de handen en benen met zwepen en berkentakken. De politie of de organisatoren hadden niet in de gaten dat er iets aan de hand was totdat getuigen de aanval aangaven.

De slachtoffers werden afgevoerd naar het ziekenhuis voor verzorging. Een 15-jarig meisje zit nu met haar hand in de plaaster. Toen ze aankwam in het ziekenhuis stonden haar voeten vol bloederige striemen. Dokters in het ziekenhuis bevestigden dat ze nog vier mensen, tussen 15 en 18 jaar oud, verzorgd hebben.

“Het is verschrikkelijk dat mensen gewond raken op een groot evenement als de Krampuslauf. Wij gaan uiteraard een onderzoek inrichten en met ooggetuigen spreken”, zegt een van de organisatoren aan The Local.