Politie Genève zoekt terreurverdachten aanslagen Parijs

De politie van Genève “is actief op zoek” naar vier verdachten met betrekking tot de aanslagenreeks in Parijs. Dat heeft het departement veiligheid van de Zwitserse stad gemeld. In de stad is het alarmniveau verhoogd. 

Volgens de krant Tribune de Genève hebben de Zwitserse federale autoriteiten het signalement van de verdachten doorgegeven. De politie in Genève is nu met eenheden uit andere delen van het land versterkt en is in verhoogde staat van paraatheid. Ook in het complex van de Verenigde Naties in de stad is de beveiliging versterkt, met meer en zwaarder bewapende VN-beveiligers. Een van de bewakers bij het gebouw heeft tegen persbureau Reuters gezegd dat de politie op zoek zou zijn naar vier verdachten. Zij zouden zich in de stad of dicht bij de Franse grens ophouden.

In de stad is het alarmniveau verhoogd. “We zijn van een staat van onbepaalde dreiging, naar een verscherpte staat van paraatheid gegaan”, zegt Emmanuelle Lo Verso, woordvoerder van het departement Staatsveiligheid. “Het aantal patrouilles in de stad is opgedreven, omdat we in een zeer actieve fase van het onderzoek zitten.”

Verdere details worden in het belang van het onderzoek niet bekendgemaakt.