Trio vrouwen voor tiende Music For Life

Op vrijdag 18 december om 8 uur ‘s morgens gaat de Warmste Week van Studio Brussel van start. Siska Schoeters, Linde Merckpoel en Eva De Roo presenteren een week lang in de kou.

Voor het eerst presenteren drie vrouwen samen Music For Life, dat al voor de tiende keer plaatsvindt. Een week lang maken Siska Schoeters, Linde Merckpoel en nieuwkomer Eva De Roo live radio vanop het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom. Opnieuw wordt geld ingezameld voor meer dan duizend goede doelen. De drie dames draaien ook verzoekplaten en ontvangen honderden Vlamingen die een actie organiseren.

Nieuw dit jaar is dat de slotdag op 24 december tegelijkertijd uitgezonden wordt op Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel. Presentatoren van de vier zenders vormen gemengde duo’s, die elk een uitzendblok voor hun rekening nemen. Enkel Klara, het vijfde radionet van de VRT, doet niet mee. «Met Klara willen we een alternatief bieden voor luisteraars die niet naar Music For Life willen luisteren», zegt VRT-woordvoerder Stijn Ombelets. Dit wil echter niet zeggen dat de radiozender geen acties opzet voor Music For Life. Ook tv-programma’s van Eén, Canvas en Ketnet zetten zich in voor Music For Life. Wat ze precies gaan doen, wordt later bekendgemaakt.

Vorig jaar werd een bedrag van 2.727.405 euro ingezameld voor 870 verschillende goede doelen. Ook vonden er tijdens de editie van 2014 iedere avond benefietconcerten plaats van populaire bands als Kaiser Chiefs, Oscar And The Wolf, Netsky, Triggerfinger, Milow en dEUS.