Kinepolis zet extra veiligheidsmiddelen in voor ‘Black’

20151109 - BRUSSELS, BELGIUM: Bilall Fallah and Adil el Arbi pictured at the premiere of Belgian movie 'Black' of directors Adil El Arbi and Bilall Fallah, Monday 09 November 2015 at UGC de Brouckere. BELGA PHOTO FILIP DE SMET

Kinepolis Brussel heeft beslist om extra veiligheidspersoneel in te zetten voor de film ‘Black’. “Indien er zich opnieuw incidenten voordoen, dan zal de film uit de programmatie van Kinepolis Brussel gehaald worden”, zegt Anneleen Van Troos, woordvoerster van Kinepolis.

Er vond vandaag overleg plaats tussen Kinepolis Brussel en de distributeur, in dit geval Kinepolis Film Distribution. “We gaan de programmatie dag per dag bekijken. Voor vandaag kunnen er tickets aangekocht worden. De ticketverkoop voor vrijdag zal de dag zelf bekeken worden”, zegt Van Troos.

Woensdag waren er incidenten in en rond het bioscoopcomplex in het Brusselse Bruparck bij de vertoning van ‘Black’, een film over Brusselse stadsbendes. De avondvoorstelling werd toen geannuleerd nadat de politie moest ingrijpen. Van Troos waarschuwt dat de film niet meer vertoond zal worden in de Brusselse Kinepolis-zalen als er opnieuw incidenten zijn.

De problemen deden zich voor omdat heel wat te jonge toeschouwers de film, die 16+ gelabeld is, toch wilden bijwonen. Ondanks de leeftijdsbegrenzing proberen veel -16-jarigen toch de zaal binnen te komen, door hun ticket online aan te kopen. «De ticketverkoop online kunnen we niet controleren, daarom zal er veiligheidspersoneel aan de ingang van de zalen leeftijdscontroles uitvoeren», aldus nog Van Troos.

Foto Belga / F. De Smet