Dode kandidaat verkozen in Myanmar

De NLD van Aung San Suu Kyi behaalde afgelopen weekend een historische verkiezingsoverwinning in Myanmar. De partij verwacht maar liefst 70 procent van de zetels te veroveren en kan zo regeren met een meerderheid.

De overwinning van de NLD is zo allesomvattend dat zelfs een dode verkozen is. U Soe Myint, een kandidaat voor het regionale parlement in de provincie Sagaing won in zijn regio met een overtuigende meerderheid. Jammer genoeg kan de man niet genieten van zijn verkiezingsoverwinning, aangezien hij vrijdag de pijp aan Maarten gaf. Dat bericht The Independent.

Naar verluidt was de 54-jarige man het lied van de partij aan het zingen, wanneer hij plots een fatale hartaanval kreeg. In een bericht liet de NLD weten dat ze op de hoogte waren van de hoge cholesterol van hun partijgenoot.

Khin Maung Thein, NLD-kandidaat voor het Lagerhuis van Sagaing reageerde bij Myanmar Eleven dat het plotse overlijden geen invloed heeft op de campagne. “Toen we met de campagnewagen voor het rusthuis arriveerden, kreeg hij plots een hartaanval. Het spijt ons te horen dat onze kameraad overleden is”, aldus Kin Maung Thein.

Door het plotse overlijden, vlak voor de verkiezingen, had de NLD geen tijd om een opvolger aan te duiden. U Soe Myint bleef dus op de lijst staan en won ondanks zijn overlijden de verkiezingen overtuigend. Zijn zetel gaat echter naar de kandidaat van de USDP, de regeringspartij met de steun van het leger. Na U Soe Myint vergaarde hij immers het meeste aantal stemmen.