Kat met één oog wordt gevonden op straat en krijgt nieuwe kans op geluk

De kleine kater was ongeveer twee jaar oud toen hij gevonden werd op straat. Hij was extreem mager en had een vieze wonde aan zijn oog, waardoor hij er angstaanjagend uitzag. Toch besloot een Poolse vrouw het dier mee naar huis te nemen en hem een nieuwe kans te geven. 

Ook al was de kater er verschrikkelijk aan toe, hij kwam smeken om geaaid te worden door haar potentiële redder. “We houden te veel van dieren om het arme schepsel achter te laten op straat. Mijn moeder besliste om hem mee te nemen naar de dierenarts”, schrijft Instagrammer miauhaupl op boredpanda.com.

Volgens de dierenarts was het rechteroog van de kat zo zwaar beschadigd dat het operatief verwijderd moest worden, maar het diertje was zo zwak en ondervoed dat hij nog niet onder het mes kon. De Poolse vrouw nam de viervoeter onder haar hoede, en na enkele dagen werd het oog toch succesvol verwijderd.

Helo 😉

A photo posted by @miauhaupl on

“Na de operatie konden we hem veilig mee naar huis nemen”, aldus miauhaupl. De nieuwe eigenaars doopten de kater Piraat en zijn in de wolken met hun nieuwe huisdier. “Hij is de liefste kat van de hele wereld. Hij houdt van knuffelen, spinnen en spelen met zijn bal. Hij slaapt zelfs op mijn kussen. We merken dat hij ons dankbaar is dat we hem van straat geplukt hebben, maar we zijn nog meer dankbaar dat we hem gevonden hebben.”