Kat sloebert drie flessen wijn leeg en heeft serieuze kater

Zeven weken lang was de kat Aljosha spoorloos van de aardbodem verdwenen. De viervoeter raakte per ongeluk opgesloten in de wijnkelder van de buren en dronk vervolgens bijna veertig euro aan wijn leeg. Het is dan ook geen wonder dat het beestje achteraf te maken had met een kater van drie dagen. 

De Duitse Claudia von Büren zat wekenlang met de handen in het haar omdat ze haar kat niet meer kon vinden. Ze deelde zelfs 150 flyers uit op straat in de hoop haar geliefde viervoeter terug te zien. Maar tevergeefs, want het beestje bleef vermist.

Tegen alle verwachtingen in werd het baasje zeven weken later weer herenigd met Aljosha. “Hij was meer dood dan levend toen ik hem vond”, vertelt ze aan Bild. Ze spoedde zich dan ook meteen naar de dierenarts. “Die vertelde me dat hij een alcoholvergiftiging had.” Aljosha bleek vast te hebben gezeten in de wijnkelder van de buren. Daar had hij in totaal drie flessen wijn leeggesloeberd. Een immense hoeveelheid voor zo’n klein beestje.

De poes heeft maar liefst drie dagen nodig gehad om te herstellen van zijn kater. Inmiddels is hij weer thuis. Wel zou hij geen water meer durven drinken uit angst dat het wijn is.