Zo verbrand je meer calorieën tijdens het wandelen

Na een lange werkdag is het een strijd om jezelf naar de sportschool te slepen. Wie geen tijd (of zin) heeft, kan altijd een wandeling maken. Het is ontspannend, je kan het overal doen en als je op de juiste manier wandelt kan je ook heel wat extra calorieën verbranden. 

Volgens een recente studie van de universiteit van Ohio zou variëren in snelheid het geheim zijn om meer calorieën te verbranden tijdens een wandeling. Maar liefst 4 tot 8% van de energie die je verbrandt, komt door het stoppen en beginnen met wandelen. Elke verandering vraagt extra moeite van je benen, zo leggen de onderzoekers uit.

Om deze veronderstelling te testen, lieten ze enkele proefpersonen op een loopband wandelen. En de onderzoekers zagen dat als de deelnemers sneller of trager wandelden, ze inderdaad meer calorieën verbrandden.

Volgens de hoofdonderzoeker Manor Srinivasan zijn er nog veel andere trucjes om meer te verbranden. “Doe gewoon gek”, raadt hij aan. “Draag een rugzak, bind gewichten rond je benen, wandel eventjes, stop en begin weer opnieuw of loop in een boog in plaats van een rechte lijn.” Alleen oppassen dat je niet wordt tegengehouden voor openbare dronkenschap.