Toneelstuk Harry Potter is officieel vervolg op boekenreeks

Petrificus Totalus voor Harry Potter-fans wereldwijd. Schrijfster J.K. Rowling heeft onthult dat er volgende zomer een toneelstuk over Harry Potter komt als vervolg op het zevende en laatste deel van de legendarische boekenreeks. Het stuk vertelt het verhaal van een volwassen Harry en zijn jongste zoon, Albus. 

‘Harry Potter and the cursed child’ zoomt in op het leven van Harry Potter en zijn gezin, 19 jaar later, en meer bepaald zijn jongste zoon Albus Severus. De jongen worstelt met zijn familiegeschiedenis.

“Het is altijd moeilijk om Harry Potter te zijn en het is niet veel makkelijker als hij een overwerkte werknemer is van het Ministerie van Magie, een echtgenoot en een vader van drie schoolgaande kinderen”, zo staat te lezen op de officiële Potter-site Pottermore. “Terwijl Harry vecht met een verleden dat niet wil blijven waar het hoort, heeft zijn zoon Albus moeite met het familieverleden. Terwijl het verleden en heden in elkaar opgaan, leren zowel vader als zoon een moeilijke waarheid: soms komt het donker uit onverwachte hoek.”

Dit weekend is ook al een eerste poster op het publiek losgelaten. Daarop is te zien hoe een jongen eieren vasthoudt en zich verschuilt in een bolvormig nest met vleugels. De affiche onthult ook dat het verhaal in twee delen gesplitst is (Part I & Part II). Aan de tweedeling die we kennen uit films van ‘Twilight’, ‘Harry Potter’ en ‘The Hunger Games’ lijkt dus voorlopig nog geen einde te komen.

Ondanks dat heel wat fans een gat in de lucht springen bij dit nieuws, is er ook veel kritiek te horen. Zo zijn heel wat fans dat het vervolg geen boek of film is, maar voorstellingen die enkel gespeeld zullen worden in Londen.