Britse start-up maakt armprotheses van Star Wars en Frozen

De Britse start-up Open Bionics slaat de handen in elkaar met Disney om speciale armprotheses voor kinderen te ontwikkelen. Deze protheses dienen niet alleen voor de sier, maar moeten kinderen ook meer zelfvertrouwen geven. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Open Bionics heeft al drie verschillende ontwerpen gemaakt: een prothese met glitters geïnspireerd op Elsa uit Frozen, een robotarm die ontworpen is naar het design van Iron Man en een arm waarin een lightsaber van Star Wars is verwerkt.

"Doorgaans zien kinderen fysiotherapie als een saaie bedoeling, maar nu kunnen ze uitkijken naar een soort 'superheldentraining'. Ze krijgen niet gewoon een prothese, maar een kunstarm gebaseerd op hun favoriete personages en helden", zo staat te lezen op de website van Open Bionics.

Disney heeft op zijn beurt al 120.000 dollar (of ongeveer 105.000 euro) gedoneerd aan het project. Daarnaast hebben ze het gebruik van de armprotheses royalty-free gemaakt. Ze zullen naar alle verwachting zo'n 500 dollar (of 440 euro) kosten en beschikbaar zijn in 2016.

Foto's Open Bionics