Dankzij deze paddenstoel beleven vrouwen spontaan een orgasme

Bij een paddenstoel denken we automatisch aan een deugddoende boswandeling of een lekker gerecht. De kans is groot dat je zo’n zwam niet associeert met een orgasme. Toch vonden onderzoekers een wel héél speciale soort waardoor vrouwen spontaan een climax bereiken. 

Phallus_Indusiatus2
Wikimedia / Rayabhari

De paddenstoel genaamd Dictyophora (foto rechts) werd voor het eerst ontdekt in 2001. Recent kwam zijn reputatie van natuurlijke afrodisiacum de wetenschappers John C Holliday en Noah Soule ter ore. Hun nieuwsgierigheid was geprikkeld en ze wilden testen of de speciale schimmel voldeed aan de verwachtingen.

Wat blijkt? Ongeveer de helft van alle vrouwelijke testpersonen bereikte een orgasme door simpelweg te snuffelen aan de paddenstoel. Mannen vonden daarentegen dat de zwam ongelofelijk hard stonk.

Volgens de onderzoekers is deze bijzondere functie te wijten aan de geur van de zwam. Zo zou de paddenstoel een hormoon verspreiden die vergelijkbaar is met neurotransmitters die mensen produceren tijdens een vrijpartij.

Jammer genoeg zullen we de Dictyophora niet vinden op Belgische grond. De magische schimmel is tot nu toe alleen aangetroffen op opgedroogde lavastromen in Hawaï.