Leonardo DiCaprio wil Volkswagen-schandaal verfilmen

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 20: Leonardo DiCaprio attends an event for being named UN Messenger Of Peace at the United Nations on September 20, 2014 in New York, New York. Eduardo Munoz Alvarez/Getty Images/AFP

Er komt maar geen einde aan het debacle rond Volkswagen dat de uitstootwaarden van zijn dieselwagens verdoezelde. Het schandaal krijgt nu een vervolg op het witte doek. Leonardo DiCaprio, die zich eerder al actief inzette voor het milieu, gaat een film over het bedrog produceren. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Volgens de Hollywood Reporter hebben productiemaatschappijen Paramount en Appian Way, in handen van acteur DiCaprio, de rechten gekocht van het boek dat een journalist van New York Times Jack Ewing gaat schrijven over het uitstootschandaal. Een precieze titel is er nog niet, maar het boek «gaat onderzoeken hoe een filosofie van ’alsmaar meer, alsmaar beter’ geleid heeft tot één van de grootste bedrijfsfraudes ooit».

Wie de film zal regisseren en over de rolverdeling is nog niets bekend.

Het bedrog bij VW kwam vorige maand uit. De autobouwer moet wereldwijd zo’n 11 miljoen wagens terugroepen. Zijn topman Martin Winterkorn stapte al op.

via GIPHY

Foto AFP