Tien tips om eten langer te bewaren

Had je je al een hele dag verlekkerd op die zoete aardbeien? Dan is het best vervelend als ze bedorven blijken te zijn wanneer je de koelkastdeur opentrekt.  Zo gebeurt het wel vaker dat je bedorven groenten en fruit uit je koelkast moet vissen. Hier zijn enkele tips om dat te vermijden.

  1. Stop servetten in de zak sla

Sla die in een zak verpakt is, maakt condens aan om af te koelen. Dat vocht zorgt ervoor dat de groente sneller bederft. Leg er een paar servetten in om het vocht op te vangen, en je sla gaat veel langer mee.

  1. Bewaar champignons in een papieren zak

Ook champignons bederven sneller door condens. Als je ze in een papieren zak bewaart, kan de condens ontsnappen.

  1. Houd bananen zo lang mogelijk aan de tros

bananas-745440_1280

Haal er alleen een van de tros als je ze ook effectief gaat eten. Losse bananen bederven namelijk sneller dan als ze aan een tros hangen.

  1. Bewaar een appel tussen je aardappelen

Appels scheiden ethyleengas uit, wat ervoor zorgt dat aardappelen minder snel bederven.

  1. Houd de appels uit de fruitmand

Hoewel ethyleengas goed is voor aardappelen, geldt die regel niet voor fruit. Bewaar ze in een plastic zak in de koelkast, zo blijven zowel je appels als het ander fruit langer vers.

  1. Was aardbeien met azijn

strawberries-823782_1280

Aardbeien zijn niet alleen het duurste fruit, maar bederven ook het snelst. Was ze daarom met azijn dat aangelengd is met water en droog ze vervolgens goed af.

  1. Bewaar tomaten niet in de koelkast

Wanneer tomaten in de koelkast worden bewaard, vermindert hun smaak en sappige structuur.

  1. Bewaar selder in aluminiumfolie

celery-74333_640 (1)

Selder zit meestal in een plastic verpakking, maar wanneer je hem in aluminiumfolie bewaart, gaat hij enkele weken langer mee. Het folie zorgt ervoor dat de gassen van de selder kunnen ontsnappen, terwijl ze de groente in de plastic verpakking verstikken.

  1. Behandel kruiden als bloemen

Zet ze in water en ze blijven langer goed.

  1. Bewaar munt in de koelkast

Het bewaren van munt pak je beter anders aan. Bewaar het bosje in een vochtige theedoek in de koelkast, zo gaat het minstens een week mee.