Santa Claus wil zitje in gemeenteraad van North Pole

Nomen est omen luidt een Latijns gezegde, wat wil zeggen dat de naam een voorteken is. In het stadje North Pole, in de Amerikaanse staat Alaska, lijkt de spreuk te kloppen. Ene Santa Claus dingt er momenteel immers naar een zetel in de gemeenteraad.

News Miner, een lokale krant in Alaska, bevestigt dat de legale naam op het rijbewijs van de kandidaat Santa Claus luidt. De ‘kerstman’ doet dus werkelijk een gooi naar een politieke functie op de ‘Noordpool’.

Santa Claus is echter geen onbekende in North Pole. De man heeft zijn eigen Facebookpagina, was eerder al voorzitter van de Kamer van Koophandel, zou opkomen voor kinderrechten en liet zich in 2013 positief uit voor de verkoop van medicinale cannabis.

Als Santa Claus de zetel wil veroveren, moet hij eerst ingeschreven worden door de lokale inwoners. Voor hen lijkt het alvast de eenvoudigste weg naar de lijst met brave kinderen voor Kerstmis.

To my friends in North Pole, Alaska: This Tuesday, please write me in on your election ballot and vote for me for North Pole City Council at North Pole City Hall. Thank you :-)}

Posted by Santa Claus on Sunday, October 4, 2015